Vakfımız

Hubyar Vakfı 2006 yılında değil 1562 yılında Hubyar Derviş tarafından kurulmuştur ve Hubyar evlatları tarafından yönetilmiştir. 1820’li yıllarda II. Mahmut döneminde kapatılan Hubyar Vakfını Hubyarın torunları olan bizler yeniden Hubyarlılardan her aileden seçkin bir temsilci alınarak hayata geçirmenin mutluluğunu ve haklı onurunu yaşamaktayız.     Hubyar Vakfı Hubyar Sultanın çizgisi Hak, Hukuk, Adalet, Özgürlük, Eşitlik, Birlik, Beraberlik, Dayanışma, Paylaşım ilkelerine sadık kalınırken Çağdaş Demokrasiden Laiklikten Ulusun Birliği Bayrağının tekliği Kuvvay Milliye sınırlarını esas alan uniter Türkiye Cumhuriyeti ve yüce önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün çizgisinin takipçisi ve savunucusu olacaktır.    Hubyara ve tüm Hubyar mensuplarına ait olan vakfımız dedelerden çok taliplerindir. Vakfı yeniden hayata geçirmiş olan insanlar sadece bir vesiledir. Vakfımız önce taliplerin sonra Hubyar torunlarınındır.

Hubyar Vakfı özelde Hubyar ve Hubyar mensuplarının Eğitim, Sağlık, Kültür ve Ekonomik dayanışmasını sağlamak, Hubyar inancının, kültürünün yaygınlaşmasını, tanıtımını sağlamak her türlü çağdaş normları bölgemize taşımak, demokratik değişim dönüşüm sürecine lokomotif olmak. Bölgesine her türlü çağdaş hizmetlerin gelmesine öncülük etmek, çevreye duyarlılığı geliştirmek ve üreten toplum bilincini sağlamaya çalışmak olacaktır.

Genelde ise ülke ve dünya meselesinde insan hakları, evrensel beyannamesi normlarının savunucusu konumunda tam bağımsız ve demokratik Türkiye çizgisi ve söylemi içinde olacaktır.

Saygılarımla 2006
    Halil PATLAK
    Hubyar Vakfı Başkanı

Bu sayfa 3815 defa görüntülenmiştir.