Hubyarda Eğitim

(1950 li yıllarda) İnanç Ağası Aile tarafından Çeşitli engellemelere, Entrikalara ve baskılara rağmen Hubyar Köyünde Aydınlanmanın Eğitim ve Öğretimin öncüsü olmuş bir kuşağın İlkokul 3'e kadar eğitim almasını sağlamış, Bu kuşak Eğitmen sayesinde Türkiye de ve Yurt Dışında İş -  Aş sahibi olabilmiş ve tutunabilmişlerdir.
    Muhittin ENGİN (Eğitmen)
    (1960-1977 yılları arasında) Durmuş SEZER büyük bir özveriyle Bilabedel evini yaklaşık 20 yıl Hubyarlı çocukların eğitilmesi için tahsis etmiştir.
    Durmuş SEZER

(1960 lı yıllarda) Yaklaşık 5 yıl evini Hubyarlı çocukların eğitimi için karşılıksız tahsis etmiştir.
    Hasan YILDIRIM
    (Eşi Tarafından)

(1970 li yıllarda)Yaklaşık 3 yıl misafir odasını Hubyarlı çocukların eğitimi için karşılıksız tahsis etmiştir.
    İsmail COŞKUN

(1970 li yıllar)Yaklaşık 4 yıl Hubyarlı çocukların eğitilmesi için evini karşılıksız tahsis etmiştir.
    Fadiklü YAVUZ

(1965 - 1970 li yıllar) Evini Karşılıksız Hubyarlı Çocukların Eğitilmesi için tahsis etmiştir.
    Salman TELCİ

(1965-70 li yıllar)Hubyar KöyündeOkul yapımına uğraşmış ise de İnanç Ağası Aile tarafından engel olunmuş kendiside okul için almış olduğu araç ve gereçleri diğer mahallelerde yapılan okullara vermiştir.
    Bektaş KANTEKİN

(1971)Bekülü Mahallesi İlk Okul yerini vermiş ve tüm Köy Halkı Tarafından el birliğiyle Okul yapılmıştır
    Hüseyin SARIYAR

(1970 - 1975 li yıllar)Kızılarmut Mahalle Halkı büyük bir dayanışma örneği göstererek Mahallelerine ve çevre Mahallelere hitap edecek bir okul yapmışlardır.
    Kızılarmut Mah. Halkı

Açıklama: 1930 ve 1970 yılları arasında Köyümüze yapılacak olan Bölge Yatılı Okulu, İlköğretim Okullarının yapımını engelleyen İnanç Ağası Aileyi ve yandaşlarını Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Ne mutlu ki şu andan Köyümüzde 400'ün üzerinde Üniversite Mezunu mevcuttur.   Köyümüzün Aydınlanmasına, Eğitilmesine katkı sunanları Minnetle ve Saygıyla anıyoruz.

Bu sayfa 3636 defa görüntülenmiştir.