Hubyar Eğitim Vakfından skandal savunma

Tarih 15 Mayıs 2017, 14:10 Editör

Hubyar Eğitim Vakfı mahkemede Hubyar Tekkesinin bir İnanç Merkezi olduğu yönündeki kararına karşı çıkarak bu kararın Anayasal düzene karşı suç teşkil ettiğini söylediği tarikatlara emsal olacağını iddia etti.

Hubyar Sultan Tekkesinin “bir inanç merkezi” olması nedeniyle kültür ve tabiat varlıkları koruma kurulu tarafından “korunması gereken kültür varlığı” kapsamına alması sonrasında Mustafa Temel tarafından kararın iptali için dava açılmıştı.

Mustafa Temel’in aile bireyleri tarafından kurulan Hubyar Eğitim Vakfı da daha sonra bu davaya Mustafa Temel lehinde müdahil olmuştu.

Mustafa Temel’in oğlu ve Hubyar Eğitim Vakfının kurucusu ve bu davada Avukatları olan Av. Aslan Temel “kültür varlığı” kararının iptali için açılan davada verilen kararı temyiz etti.

Aslan Temel’in verdiği temyiz dilekçesinde mahkemenin, “Hubyar Tekkesinin bir inanç merkezi olduğu” yönündeki kararını ÇOK TEHLİKELİ olarak değerlendirmekte ve bu “inanç merkezi” kararına karşı çıkmaktadır.

Aslan TEMEL, mahkemenin bu kararının “ANAYASAL DÜZENE KARŞI SUǔ oluşturduğunu düşündüğü Adıyaman Menzil tarikatı ve Siirt Tillo’da bulunan tarikatların yasal statü kazanmasına emsal oluşturabileceğini söylemektedir.

Hubyar Eğitim Vakfı Avukatı ve Vakfın Başkanı olan Hıdır TEMEL’in kardeşi Aslan TEMEL’e göre bu gerekçelerle HUBYAR TEKKESİNİN İNANÇMERKEZİ OLARAK KABUL EDİLMESİ ÇOK TEHLİKEELİDİR.

Alevi kurum ve kuruluşları başta Hacı Bektaş Dergahı olamak üzere Alevilere ait Dergah ve Tekkelerin Alevilerin inanç merkezi olduğunu söyleyip bunun için mücadele verirken Hıdır TEMEL’in başkanı olduğu Hubyar Eğitim Vakfının bunu çok tehlikeli bulması skandal bir savunma olarak kayıtlara geçmiştir.

Av. Aslan TEMEL’in ilgili dilekçesi ektedir.

Tokat yerel basını ile görüşmeler

Tokat yerel basını ile görüşmeler Tokat yerel basını ile görüşmeler

Tokat medyasını Hubyar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz

Tokat medyasını Hubyar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz Tokat medyasını Hubyar konusunda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz