TEKKENİN TAPUSU

Tarih 14 Kasım 2016, 22:52 Editör

TEKKENİN TAPUSU

İŞTE O TAPULAR

Hubyar Sultan Tekkesi ile ilgili olarak Mustafa Temel tarafından Tekke ve müştemilatlarının tapusunu şahsına almak üzere 2006 yılında açtığı dava yerel mahkemenin red kararı vermesi ve sonrasında da 12.10.2016 tarihinde yargıtayca bu red karararının onaylanmasıyla kesin olarak sonuçlanmıştı.
    Dava sonucunun Almus Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne tabliği ile birlikte Hubyar Köyü Muhtarı ve Hubyar Kültür Vakfı yöneticileri tapuyu teslim aldılar.

Mahkeme kararı sonucunda teslim alınan tapu 128 ada 7 parsel ve 128 ada 8 parsel olmak üzere iki adet tapudur.

Bu tapulardan 128 ada 7 parsel; Hubyar Sultan Türbesi, Cemevi, Kurban kesim yeri ve hasılhanesi, mutfak, çilehane, mezarlık ve arsalarından oluşan toplam 1 310,24.-m2 lik bir alandır.

128 ada 8 parsel ise; Ahşap ev ve arsasından oluşan toplamda 238,86.- m2 lik bir alandır.
    Toplamda 1 549,10 m2 alana sahip olan yer Hubyar Sultan Tekkesinin Türbe ve müştemilatı olan yapılardan oluşan bir alandır.

Hubyar Vakfı

Açıklama - Haber

Hubyar ’da Alevi’ce çözümü kim reddetti?

Hubyar ’da Alevi’ce çözümü kim reddetti? Peki, sorunun çözümü için Alevi’ce bir yol denendi mi?

Hubyar’daki yalancının mumu

Hubyar’daki yalancının mumu Hubyar’daki yalancının mumu