Hubyar Türbesi davası kesin olarak bitmiştir

Tarih 18 Ekim 2016, 10:58 Editör

Tapunun Muhtarlığa verilmesi kesinleşti

Hubyar Türbesi davası kesin olarak bitmiştir.

Davacı Mustafa Temel tarafından Hubyar Türbesi ve müştemilatlarının şahsına tapu edilmesi amacıyla Hubyar Köyü tüzel kişiliğine açılan dava önce Tokat Kadastro mahkemesince RED edilmiş, arkasından yargıtayca da bu karar onaylanmıştır.

Mustafa Temel Avukatı en son itiraz hakları olan “tashih karar” için itirazda bulunmuş ve karar düzeltmesi istemiştir. Bu talepte 12 Ekim 2016 tarihinde Yargıtay 16. Dairesince görüşülerek RED edilmiştir ve dava kesinleşmiştir.

Bu durumda Hubyar Türbesi, Cemevi ve tüm müştemilatlarının Hubyar Köyü adına tapu edilmesi kararı kesinleşmiştir.

Tüm Hubyarlılara, Hubyar Ocağı mensuplarına ve Alevi Camiasına hayırlı olsun.

Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu

Açıklama - Haber

Hubyar Tekkesi davası gerçeği

Hubyar Tekkesi davası gerçeği Hubyar Vakfından Tokat Güneş Medya gazetesine sert tepki; Bir Alevi Ocağına ayar vermek kimsenin haddine değildir.

Hubyar Tekkesi hizmet yönetmeliği

Hubyar Tekkesi hizmet yönetmeliği Bu bir taslak metin olup önerilere açıktır.