Bayramda Hubyar'da Bulusuyoruz

Tarih 22 Eylül 2015, 14:13 Editör

Hubyar Vakfi geleneksel hale getirdigi Hubyarlilarin bayramlasmasini bu yilda Hubyar Koyu'nde yapiyor. Hubyarlilarin yuzlerce yıllık bayramlaşma geleneği olarak Arife günü mezarlıkları ziyaret ederek dua ve Kuran okuduktan daha sonra hep birlikte lokmalarini paylasiyorlar. Kurban Bayramının 1. günü ise 13. YY.'da yaşayan ve köylülerin ortak atası olan Hubyar Sultan'in turbesi ziyaret edilip dua ediliyor. Hubyar Sultan Turbesi'ndeki bayramlasmanin ardindan kurbanlar kesilip Bayram Cemi yapılıyor. Hubyar Vakfı, kentlesme ile kaybolmaya yüz tutan bu gelenegi yasatmak adına köylüleri, ozellikle de yeni kusak gençleri köye götürüp geçmişi geleceğe aktarmaya çalışıyor. Hubyar Vakfı tarafından köye gidecek otobüsler 22 Eylul 2015 Salı günü Sarigazi'den hareket edecekler. (Iletisim Nilufer Kantekin 0553 557 90 78)

Hubyar Vakfından birlik okması

Hubyar Vakfından birlik okması Hubyar Vakfından birlik okması