Sivas Katliamı'nı Unutmadık

Tarih 02 Temmuz 2014, 11:37 Editör

2 Temmuz 1993 tarihinde yakılarak katledilen 35 canı rahmet ve saygı ile anıyoruz.

Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri için, Sivas Madımak Oteli'nde toplanan yazar, şair, sanatçı, konuk ve otel çalışanı 35 kişiyi yakılarak katledilmelerinin 21. yılında rahmet ve saygı ile anıyoruz.

Ülke tarihinin en karanlık günlerinden olan 2 Temmuz 1993 tarihinde Sİvas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen Alevi, Sünni, Hristiyan, inanan, inanmayan 35 insan, bu toprakların 'vicdan' belleğinde saygınlık ve rahmetle yerini korumaktadır. Hubyar Vakfı olarak eserlerinin, emeklerinin ve bedellerinin takipçisiyiz.

Hubyar Vakfı adına
    Halil PATLAK