Hubyarlılar Kurban Bayramı'nı Hubyar'da kutlayacak

Tarih 18 Eylül 2013, 17:56 Editör

Hubyar Vakfı, geleneksel hale getirdiği Kurban Cemi'ni bu yıl Hubyar Köyü'nde yapıp, Hubyar Türbesi'nde Hubyarlılarla birlikte bayramlaşacak.

Hubyar Abdal tarafından 16. Y.Y.'da kurulan ve Osmanlı Padişahı 2. Mahmut'un 1826'dan sonra kapattırdığı Hubyar Vakfı'nı, 2006'da yeniden faaliyete geçiren Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu, Hubyar'a yaptığı hizmetlere ve ilklere devam ediyor.
    Kurulduğu günden bu yana Hubyar Sultan, Hubyar Köyü, Hubyar Türbesi, Hubyar Ocağı ve Hubyarlılar için çalışmalar yürüten Hubyar Vakfı, 2013 yılı Kurban Bayramı'nı, tıpkı eski yıllarda olduğu gibi Hubyar'da karşılayacak. Bilindiği gibi Hubyarlılar, Kurban Bayramı Arefesinde mezarlıkları ziyaret eder, Hakk'a yürüyen canları anar ve mezarlıklarda topluca lokma yer. Bununla birlikte Kurban Bayramı ise Hubyar Türbesi'ne yapılan ziyaretlerle karşılanır, kurbanlar kesilir, canlar bayramlaşır.
    2006 yılından bu yana İstanbul'un değişik semtlerinde Kurban Bayramı etkinlikleri düzenleyen, Bayram Cemi yapan, kurbanlar kesen Hubyar Vakfı 2013 yılı Kurban Bayramı'nı Hubyar Köyü'nde geçirecek. 15-18 Ekim 2013 Salı-Cuma günleri kutlanacak Kurban Bayramı, hafta sonlarının da birleştirilmesi ile 9 günlük (12-20 Ekim) resmi tatil olacak.
    Hubyar Vakfı'nın öncülüğünde geçmiş yıllardaki gibi Kurban Bayramını birlikte, beraberce karşılayıp, güzellikleri, kurbanları ve Hakk lokmasını paylaşacak dostların, organizasyonun sağlıklı ilerlemesi ve araç kayıtları için en geç 31 Eylül 2013 tarihine kadar Hubyar Vakfı'na bilgi vermeleri gerekiyor.
    Hubyarlıların, Hubyar Türbesi'ne niyaz olup güzellikleri paylaşacağı Kurban Bayramı ziyaretimizde tüm canları görmeyi arzuluyoruz.
    Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu adına Başkan Halil PATLAK
    Kayıt ve İletişim:
    Hubyar Vakfı Kadın Komisyonu Başkanı Narin KABAK (0537 232 33 08)
    Hubyar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Güler ÇANAK (0537 794 52 77)
    Hubyar Vakfı Kadın Kom. Üyesi Şaziye ENGİN (0533 614 54 71)

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.