Hubyar Vakfı Tekeli Dağı yolunun bakımını da yaptırdı

Tarih 01 Temmuz 2013, 22:16 Editör

Hubyar Vakfı hizmete devam ediyor. Hubyar Köyü'nün köy içi yollarının düzenlenmesine dönük çalışmalar yürüten Hubyar Vakfı'nın girişimleri ile Tekeli Dağı'na (Dokuzlar) çıkan yolda da düzenleme çalışmaları yapıldı.

Tokat'ın en yüksek dağı konumunda olan Hubyar Köyü sınırları içerisindeki Tekeli Dağı'na (2643) Hubyar Vakfı kurucularından gurbetçi işadamı Mahmut Coşkun tarafından 2003 yılında yaptırılan yol, Hubyar Vakfı'nın girişimleri ile temizletildi. Zirvesinde bulunan 9 taşlı ziyaret noktasından ötürü Hubyarlıların 'Dokuzlar' adıyla kutsal bildiği Tekeli Dağı'na, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yoğun şekilde gerçekleşen ziyaretçi akını ve araç ulaşımındaki aksaklıklar gideriliyor.

Hubyar Köyü Muhtarlığı ile birlikte yaptığı girişimler sonucu Hubyar Köyü köy içi yolların kumlanması ve düzenlenmesini sağlayan Hubyar Vakfı, geçtiğimiz günlerde Tekeli Dağı'na çıkan yolun temizlenmesini de sağladı. Hubyar Vakfı kurucusu ve Hubyar Temsilcisi olan Hasan Güney'in girişimleri ile Sivas Doğanşar Belediyesi, Tekeli Yaylası'ndan Tekeli Dağı'na kadar tırmanan yolun bakımını yaptı. Böylece Tekeli Dağı'nın zirvesine yapılan araç ulaşımı da daha fazla işlerlik kazandı.

Hubyar Vakfı, Hubyar Sultan'a, Hubyar Köyü'ne, Hubyar Ocağı'na ve Hubyarlılara emek vermeye, güzellikler sunmaya devam edecek.

Hubyar Toplumuna Açık Çağrı Yaklaşık 9 yıldır süren Hubyar Sultan Türbesi davasının kaybedeni yoktur. Hubyar Köyü muhtarlığı ile birlikte tüm H...

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ

BURSA TERMAL KAPLICA GEZİSİ BURSA TİARA TERMAL OTELDE 5 GÜN 4 GECE TATİL FIRSATI.